Общественото обсъждане на спорните промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до

...
Общественото обсъждане на спорните промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до
Коментари Харесай

ГЕРБ с обществено обсъждане на спорните промени срещу корупцията в частния сектор

Общественото разискване на противоречивите промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до корупцията в частния бранш, ще бъде в сряда.

Измененията бяха оттеглени от седмичната стратегия на депутатите през вчерашния ден от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов. Още тогава той разгласи, че се постанова да има публичното разискване по текстовете поради рецензиите против законопроекта. Затова Кирилов изиска отсрочване на разглеждането на измененията с 10 дни. Текстовете са препоръчани от Министерският съвет и провокираха съществени терзания, че това дава прекомерно голени пълномощия на прокуратурата да се меси в частния бранш. 

Промените провокираха и други терзания - че съставляват интервенция на страната в частния бранш и даже, че биха могли да трансфорат всеки българин в евентуален нарушител. Критики към законопроекта на Министерския съвет насочиха четирите най-големи работодателски организации, Висшият адвокатски съвет и от Върховния касационен съд. Новото обединяване към ДСБ и Да, България също разкритикува измененията.

Днес Кирилов изясни пред " Дневник ", че публично разискване по тематиката е планувано за 28 март от 14 часа. То ще се организира в зала " Изток ". Поканени са всички заинтригувани от плана, измежду които прокуратурата и неправителствените организации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР